Till startsidan

Publicerad: 20 mars 2019

Sätt att rösta

Rösta på valdagen den 7 april

På valdagen är vallokalerna öppna mellan kl. 08.00 och 20.00. På vissa ställen kan man ha kortare öppettider. Adress och öppettider för din vallokal hittar du på ditt röstkort.

 

Förtidsrösta

Från och med den 28 mars kan du förtidsrösta i en röstningslokal i Sverige.
Det innebär att du röstar någon annanstans än i din egen vallokal på valdagen.
I Falu kommun kan du förtidsrösta från och med den 28 mars och fram till och med valdagen den 7 april. Övriga kommuner i Sverige har förtidsröstning i begränsad omfattning. På Valmyndighetens webbplats hittar du information om vilka lokaler du kan förtidsrösta i och vilka öppettider de har.

 

Rösta från utlandet

Från och med den 21 februari kan du som befinner dig utomlands brevrösta från utlandet. Brevrösten måste vara framme i tid till rösträkningen. Röstmottagning ordnas inte på ambassader och konsulat vid omvalet. Om du vill brevrösta behöver du ett särskilt brevröstningsmaterial. Materialet kan du beställa från Valmyndigheten, kommunen eller från vissa svenska ambassader och konsulat.

 

Rösta med bud

Den som röstar med hjälp av bud får göra i ordning sin röst tidigast den 28 mars. Du kan budrösta fram till och med valdagen den 7 april. Material för budröstning finns på alla ställen för röstning och kan beställas från kommunen eller från Valmyndigheten.