Till startsidan

Publicerad: 27 februari 2018

Tillgänglighet och anpassningar

Vi arbetar aktivt med att öka tillgängligheten på webbplatsen. Vårt mål är att val.se  ska kunna användas av alla, oavsett personliga eller tekniska förutsättningar.

Val.se följer de officiella riktlinjerna, Vägledning för webbutveckling, för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor.

Vägledningen för webbutvecklinglänk till annan webbplats

Har du problem med att använda någon del av webbplatsen uppskattar vi om du ger oss feedback på vad som inte fungerat för dig.

Mejla oss på: webmaster@val.se

Webbläsare

Vår webbplats fungerar bra i moderna webbläsare, som stöder webbstandarder satta av W3C. Det är till exempel nyare versioner av Internet Explorer, Google Chrome, Firefox och Safari.

Länkar

När vi länkar till ett dokument eller annan webbplats öppnas länken i en ny flik eller fönster. Det innebär att du kommer tillbaka till vår webbplats när du stänger fliken eller fönstret. Dessa länkar har en specifik ikon och ditt skärmläsarverktyg läser upp att länken öppnas i ett nytt fönster.

Ladda ner filer

På vår webbplats är pdf det vanligaste formatet för dokument och blanketter, men även dokument i till exempel Word, Excel och Powerpoint förekommer. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan ladda ner Microsoft Viewers gratis för dessa format.

Skriv ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. Vill du se hur utskriften blir innan du skriver ut, kan du välja ”Förhandsgranska” eller ”Förhandsvisa” i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.